Tar du utfordringen? Denne helgen vil gi deg en god innføring i WHM og lære deg praktiske øvelser du kan gjøre hjemme. Etter dette kurset vil du kunne merke virkningen av økt oksygennivå i kroppen, og hva det gjør når du utsetter deg for ulike øvelser og temperaturer. Du vil lære teori og vitenskap bak metoden og får detaljerte instruksjoner i alle øvelsene. Kurset er egnet for både nybegynnere og erfarne WHM utøvere. Viktigste forutsetning er en nysgjerrig natur. 


De 3 WHM komponenter:

PUST. Du vil lære pusteteknikker for å slappe av, få mer energi og få kontroll over kropp og sinn: aktivere, slappe av, restituere, reparere. Fra å mestre pust og avspenning tar vi med oss ferdigheter til større utfordringer: fysiske øvelser og kuldeeksponering.

FOKUS. Vi skal øve på noen av de viktigste WHM stillinger og bevegelser som krever ekstra fokus. Øvelsene blir lært i relasjon til en bevisst pust. 

KULDE. Det vil bli flere muligheter for å prøve din toleranse for kulde. Du vil oppdage at (riktig) pusteteknikk og fysisk aktivitet kan gjøre kulde til din venn.


Instruktørene: 

Karel Veldkamp er sertifisert WHM instruktør, fysioterapeut og helsecoach. Han er fascinert av body/mind interaksjonen og har utforsket den på mange forskjellige måter (helse, idrett, antropologi, osv.). Han startet WHM i 2014 og var med Wim Hof (og 15 andre) til Kilimanjarotoppen i mindre enn 32 timer (uten akklimatisering).

Alexander Medin har vært yogalærer i over 20 år. Han ble Sertifisert av legendariske Sri K. Pattabhi Jois i 2004. Han har en MA i Sanskrit, undervist yoga over store deler av verden og vært med å tilrettelegge yogaundervisning for de mindre privilegerte i samfunnet.

Etter å ha øvd med Wim Hof Metoden vil du merke at du:

- Tåler kulde bedre
- Restituerer raskere etter anstrengelse
- Er i stand til å finne roen i krevende mentale og fysiske utfordringer og smerte.
- Er i stand til å påvirke kroppens immunsystem
- Senker stressnivået
- Sover bedre
- Økt fokus og konsentrasjon
- Har økt energinivå og selvtillit
- Er sterkere mentalt og fysisk


Hva kan du forvente?

- En særdeles lærerik helg i flotte omgivelser
- Daglig eksponering for kulde og isbading
- Grunnleggende yogaøvelser
- Avspenning og godt med hvile
- Digg vegetarmat
- Møte likesinnede! 


Før workshopen: 

Til forberedelse kan du begynne å ta kalddusj eller etter varmdusj går du over til kalddusj det siste minuttet. Da vet du allerede hvordan kroppen reagerer på kulde. Prøv å holde ut kald dusjen til du får kontroll over pusten og den blir rolig. Synes du dette er vanskelig, kan du starte å dusje føttene først og bevege dusjen langsomt oppover kroppen. Klær: badedrakt, badehåndkle, badesko eller slippers, liggeunderlag (om du har), lett teppe, varme klær, evt lue og votter for etter badingen.


! Et kaldt bad kan bli en sterk erfaring men vi gjør alt innenfor egne grenser, med full kontroll og uten gruppepress eller konkurrerende ånd. Om du har spesielt helsetilstand, så ta kontakt med oss i forkant og/eller kontakt din lege.

PÅMELDING:

https://www.nosenyoga.no/en/yogaproducts/wim-hof-metoden-med-karel-veldkamp